Landelijk huis in het Périgord Pourpre,
« La Bergerie des Pourcauds » 
Situeert zich in het hart van een prachtig buurtschap uit de 17de eeuw met de ziel en charme 
van vroeger, gerestaureerd volgens het oude maar met alle comfort van vandaag. 

Français
Anglais
Nederlands
Dordogne 

een aangenaam klimaat om het hele jaar door in te vertoeven.  
Op de weg van Parijs naar de Pyreneeën, bevindt zich Dordogne, de oude provincie Périgord. 
 
Door de extremiteit van de continentale oceanische en bergachtige gebieden, drukt zij een verscheidenheid uit. Het is deze diversiteit die het onderscheid maakt tussen de vier kleuren van de Périgord, vier landen vormen er één.  
 
Vandaag en morgen zal u er alle rijkdom ontdekken die van de Périgord het verkozen land van cultureel toerisme en uitgestrekte natuur maken. 
Door terug te keren naar de monding van de Dordogne , tussen wijngaarden en landhuizen, zal u de purpere Périgord ontdekken, land van de grote Bergeracois dat zich uitstrekt over het hele zuiden van het departement. 
De wijnroute ontplooit in Bergerac dankzij de "Cyrano de Rostand”, maar ook door haar donkerrode wijn, de “Montravel” op de domeinen van Montaigne, Saussignac, Haut-montravel en Monbazillac, likeuren als ruikende viooltjes geprezen door Rabelais en “Pécharmant. De wijnen van de Bergeracois zijn heersers en de Franse en Engelse landhuizen vertellen verhalen over de geschiedenis en het sociale leven.
Men zegt dat de “Périgord” rijk is aan duizend en één kastelen!
De Middeleeuwen of Renaissance, u zult verrast worden door het zien van alle architecturale juweeltjes die al jaren bewaard zijn gebleven voor de streling van het oog. De musea dragen bij aan het geheugen van het gebied, rivier en binnenwateren, wijngaarden, tabak, notenbomen, kastanjes,… zoveel schatten die u kunt ontdekken in functie van uw interesses en uw reisplannen. 
 
De historische gebouwen, kloosters, grotten zijn vol van uitzonderlijke curiositeiten welke je weet te vinden tijdens uw wandelingen. De verrassingen zijn talrijk en uw nieuwsgierigheid zal voldoening geven 
Laat u uitnodigen door Moeder Natuur door de charme van de bloemen, de planten en voorbijgaande geuren van onze tuinen, een waar plezier voor de ogen.
De Dordogne rivier is er altijd geweest en zal de draad van het leven blijven van ons gebied. Soms onvoorspelbaar, altijd verbazingwekkend, de veelbesproken "RivièreEspérance" zal haar geheimen en anekdotes onthullen tijdens een vaart op de Gabarres, een traditionele boot met vlakke bodem. Vele ambachtslieden en kunstenaars hebben gekozen om in het land van Bergerac te wonen. 
 
U zal er ook keramisten, pottenbakkers, kunstschilders, meubelmaker, beeldhouwers enz.…ontmoeten. 
 
Bij de dienst der toerisme kan u vele nuttige informatie bekomen. 
 

Wat is er nog aangenamer en leerzamer om een gebied te ontdekken op de markt, zoals de traditionele of de boerderij producten. 
De regionale producenten zullen u hun kennis bijbrengen door middel van een proeverij. 
 
Ten slotte, voor de lekkerbekken, weet de recepten van grootmoeder te proeven die de faam van dit gebied zijn.

Als men over gastronomie spreekt, is de Périgord het gebied bij uitstek. De traditionele producten zoals truffel, noten, aardbeien, wijn alsook gekonfijte ganzenlever en eendenlever, maken het mogelijk om de roem van dit gebied zeer hoog te houden. 
 
Het is de Dordogne rivier die Eden creëert. Het is zij die ervoor zorgt dat het brede dal, de vruchtbaarheid van haar sedimentatie en haar klimaat verzacht.

Bossen, weilanden, boomgaarden en wijngaarden maken deel uit van dit serene grondgebied dat sinds duizenden jaren zijn uitzonderlijke natuur weet te behouden. 
 
Op beide oevers van de Dordogne, groeperen zich 93 dorpen met meer dan 12.000 hectaren wijngaarden van Bergeracois. 
 
De rechteroever bevat terrassen met kiezelstenen, zand en alluviale afzettingen. 
De linkeroever strekt zich uit over de heuvels, waar er hoofdzakelijk kalkgrond aanwezig is. 

 

Dankzij deze vruchtbare gronden voor de wijnproductie, het gematigd klimaat en de veel zon hebben de wijngaarden van de Bergeracois alle troeven om grote wijnen te produceren. 
De generositeit van de natuur laat toe om de bezoekers een grote veelzijdigheid van sport en hobby te beoefenen. 
Eenvoudige wandeltochten, uitoefenen van watersporten, prachtige golfparcours, vissen, bijna alles is mogelijk in DORDOGNE. 


DORDOGNE.